Studietur til Island den 7.-10. maj 2019

Tirsdag den 7. maj flyver vi fra Kastrup til Island. Der er mulighed for tilkøb af flybillet fra Billund, hvis man ønsker dette.

 

Der er stort fokus på svømmebade i Island, hvor der er omkring 125 svømmebade til de 338.000 indbyggere – og de senere års store fokus på Island som et populært rejsemål har gjort det endnu mere interessant at projektere og udvikle svømmebade i et land, hvor man kan trække på naturens forskelligheder og bruge de mange naturlige kilders forskellige mineralske sammensætninger til at skabe unikke wellness-oplevelser for turisterne.


Vi skal besøge en række kommunalt drevne svømmebade på Island og Haflidi Halldorson der var gæstetaler på årsmødet 2018 er ved at planlægge besøg hos de 3-4 allermest interessante svømmebade den 8. maj. Hele dagen er sat til at fordybe sig de enkelte steder og udveksle erfaringer med islandske driftsledere og teknikere. Også den 9. maj på vores tur rundt i den Gyldne Cirkel planlægger Haflidi besøg hos en eller flere af følgende svømmebade: Fontana, som er et søsterbad til den Blå Lagune, Sundlaugin Laugaskarði det termiske bad eller svømmebadet Selfoss.

 

Island har takket være de vulkanske aktiviteter varmt vand, idet vandet i undergrunden varmes op af jordens indre. Det giver varmt vand, som både er miljøvenligt og billigt. Vandet i de udendørs svømmebade er 29 grader, men ved siden af 25 meter bassinerne er der typisk også nogle mindre varmtvandsbade. Varme gryder, som de kaldes, og her er vandet typisk er 37 eller 42 grader – nogle har også jacuzzi, ligesom sauna og dampbade er udbredte.


Det vil vi mærke på egen krop, når vi besøger det helt store trækplaster på Island, Den Blå Lagune, hvor vi kan se, hvad det kan betyde at man kan placere sit wellness-område i et reservoir med mælkehvidt vand, hvis helt særlige egenskaber gavner psoriasis-patienter og andre med sart hud.


Turen indeholder desuden besøg ved flere andre seværdigheder i den islandske natur.


Se mere i programmet.

 

 

 

 

Vi glæder os til en rigtig god tur!

 

 

  

 

Tilmelding senest den 4. januar 2019

Dansk Svømmebadsteknisk Forening - Toldboden 3, 2. sal D, 18 - 8800 Viborg - 43 52 43 53 - kontakt@svommebad.dk