Boost Den åbne skole 2017!

Hvad er Den åbne skole?

Folkeskolereformen stiller større krav til, at skolerne skal åbne sig for det omkringliggende samfund. Når børnenes skoledag tilmed er blevet længere, er der skabt et behov for at tænke i helt nye baner.

 

I Svendborg har vi derfor etableret et laboratorium, vi kalder SkoleLab. Formålet med SkoleLab er at understøtte eksisterende og nye former for samarbejder mellem skoler, foreninger, kulturinstitutioner og det lokale erhvervsliv. Vi mødes på dagen for at booste samarbejdet mellem alle jer, som bidrager til det fælles mål om, at alle børn og unge i Svendborg skal blive den bedste udgave af sig selv.

 

Vil DU være medspiller…?

Børn er forskellige og har forskellige kompetencer og interesser. Derfor er det vigtigt, at vi får samlet så mange aktører som muligt. Til 'Boost Den åbne skole' kan du blive en del af et spændende arrangement, hvor der skabes kontakt mellem aktører med fokus på børns læring og udvikling. Lærere, ledelser og pædagoger fra Svendborgs skoler får her mulighed for at se og høre om, hvordan din organisation kan blive en samarbejdspartner for skolen.

 

Til 'Boost Den åbne Skole' har du mulighed for at begejstre og skabe interesse for din store passion, og du skal derfor være klar til at fortælle og forklare, hvad du kan tilbyde. Det er en god ide at overveje dit tilbud i forhold til klassetrin, skolefag, omfang (tid, antal dage), økonomi og om aktiviteten ligger i et bestemt tidspunkt eller efter aftale. Du kan dog også møde op på dagen med et åbent sind og et ønske om samarbejde, så I sammen kan udvikle det rigtige tilbud. Har du allerede et færdigt tilbud beder vi dig oprette det på www.skolelab.dk, som er Svendborgs digitale platform for Den åbne skole. 

 

eller have inspiration til dit arbejde med den åbne skole?

Hvis du selv arbejder med Den åbne skole og kunne tænke dig at få inspiration til dit arbejde, så er du også meget velkommen til at deltage. Du får mulighed for at møde potentielle samarbejdspartnere til Den åbne skole, og til arrangementet har du mulighed for at få inspiration til din årsplan, hjælp til din forberedelse og inspiration til børnenes læring. Du vil desuden opleve kolleger fra andre skoler, der deler deres bedste erfaringer fra Den åbne skole.

 

 

Har det vakt din interesse? Så tilmeld dig, og du vil blive kontaktet vedr. de praktiske detaljer.

Tag gerne flere deltagere med, og husk at tilmelde alle, så vi er sikre på at der er rigeligt med plads, kaffe og tapas-kager.

 

Boost Den åbne skole 2017 finder sted den 28. marts kl. 15.00 - 17.00 i Kulturhus Svendborg - Borgerforeningen, Ramsherred 4, 5700 Svendborg

 

Kom og vær med - sammen skaber vi den bedste skole for vores børn!

 

Skoleafdelingen, Svendborg Kommune, Centrumpladsen 7, 5700 Svendborg