Building Green byvandring 2019

Tag med på en spændende byvandring i Sydhavnen

Få meter fra Centralværkstedet og Building Green messen kan du opleve nogle af de mange eksempler på bæredygtige byudviklingsløsninger og få et unikt indblik i mange af de udfordringer og muligheder, som byudviklingen af Sydhavnskvarteret rummer.

 

Tag med GoGreenwithAarhus på en spændende rundtur i et unikt byudviklingsområde og hør om bl.a. Frederiks Plads, Aarhus City Towers, Bylageret, Kulbroen, REUSE m.v.

 

Der afvikles en tur kl 14.00 - 16.00 hver dag under Building Green hvor Aarhus Kommunes Sekretariat for klima og grøn omstilling tager 25 deltagere med på gåturen af ca. 2 timers varighed. Vi besøger en række af de spændende demo-sites og møder nogle af ildsjælene i området.

 

Hvis du vil sikre dig en af de eftertragtede pladser, skal du være hurtig med at tilmelde dig her på sitet - der udbydes nemlig kun 25 pladser per dag!

 

Tour-teamet består af:

Oplægsholder Michael Tolstrup / Afdelingsleder hos Arealudvikling og Almene Boliger hos Aarhus Kommune

Oplægsholder Marc Sejr Eggen / Projektleder hos Kulbroen

Guide og vært Inge Grønvall Revsbech / Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling hos Aarhus Kommune

 

 

Baggrund og vision for Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret skal være bydelen, hvor det nye møder det gamle. Hvor vi låner fra stedets historie og samtidig lader os inspirere af de mest spændende bydele i verden. Og hvor det blå i form af vandets evige bevægelighed og foranderlighed er bydelens underlægningsmusik.

 

I løbet af de næste årtier vil Sydhavnskvarteret give Aarhus en enestående, mangfoldig og levende bydel, hvor forskellighederne dyrkes, og kontrasterne giver dynamik til stedet. Små iværksættere, restauranter og cafeer vil ligge side om side med og berige store og konsoliderede virksomheder; den etablerede såvel som den spirende kunst skal ses overalt i byrummene; der skal være rige muligheder for bevægelse og urbane sportsaktiviteter i bydelen; og Sydhavnskvarteret skaber rum for, inddrager og tager hånd om de socialt udsatte.

 

Sydhavnskvarteret skal med andre ord være en smeltedigel, der forener mødet mellem en gammel bydel med havneaktiviteter, slagteri, kulturmiljøer, en mangfoldighed af mindre, kreative virksomheder, udøvende kunstnere og socialt udsatte med en ny bydel med større virksomheder og domiciler, levende byrum, og kunst og bevægelse i byrummet. Denne indbyggede kontrast mellem det nye og det gamle, mellem det store og det små og mellem det etablerede og det spirende skal være bydelens styrke.

 

 

Praktisk information og kontakt:
Du kan tilmelde dig byvandringen dag 1 (den 3. april) eller dag 2 (den 4. april) her på sitet og har du yderligere spørgsmål kan du kontakte nedenstående eller kigge forbi GoGreenwithAarhus på stand nr. 5.

Vi mødes ved stand nr. 5 umiddelbart inden turen starter!

 

Inge Grønvall Revsbech
Delegation manager
Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling

 

Mobil: 41 87 45 62

Email: ring@aarhus.dk

 

Se mere her: gogreenwithaarhus.dk/besoeg-os

Klimasekretariatet, Aarhus Kommune - Karen Blixens Boulevard 7 - 8220 - Brabrand - 41874562 - ring@aarhus.dk