Demens og teknologi - Den borgernære teknologi

Der bruges i stigende grad teknologi inden for demensområdet. Det er fx teknologi, der er målrettet det enkelte menneske med demens, teknologi, der understøtter pårørendes ressourcer eller teknologi, der anvendes af professionelle i arbejdet med aktivitet, omsorg og pleje af mennesker med demens.

 

Teknologi kan være gavnlig i mange sammenhænge, men det er vigtigt, at der er fokus på forskning, viden og debat om bl.a. udvikling, implementering samt etiske udfordringer ved brug af teknologi.

 

På denne konference sætter vi fokus på den borgernære teknologi, dvs. teknologi som bruges af eller sammen med mennesker med demens. Gennem oplæg og debat sætter vi fokus på nuværende løsninger, fremtidsperspektiver og udfordringer i forbindelse med teknologi til mennesker med demens.

 

Der vil bl.a. blive drøftet brugerinddragende design, metoder til implementering og måling af effekt samt etiske dilemmaer.

 

Blandt oplægsholderne er Franka J. M. Meiland, psykolog, ph.d., VU University Medical Center, Holland med foredraget:


"Present state and future perspectives of technology for people with dementia".

 

Dele af programmet og debatten foregår på engelsk.

 

Dato: Fredag den 29. november 2019

 

Sted: Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, Auditorium 1, 2100 København Ø

 

Tid: Kl. 10.00 - 16.00

 

Pris: 895 kr.

 

Tilmeldingsfrist: Tilmelding er åben

 

Målgruppe: Fagpersoner, forskere og ledere, der interesserer sig for teknologi til mennesker med demens.
 

Kursusoversigt

Vil du tilbage til oversigten over alle kurser, temadage og konferencer fra Nationalt Videnscenter for Demens, så klik her: Alle kurser, temadage og konferencer

 

 

 

Nationalt Videnscenter for Demens - Blegdamsvej 9, afsnit 6922 - 2100 København Ø - Tlf.: 3545 6922 - vide@regionh.dk - www.videnscenterfordemens.dk