Identitetspolitik, litteratur og kunstens autonomi 19.-20. marts 2020

Hvad betyder identitetspolitikkens mange grænsedragninger for litteraturens mulighed for at bringe forskellige generationelle, etniske, seksuelle, klassemæssige erfaringer sammen? Allerede i midten af 1990’erne frygtede den amerikanske forfatter Jonathan Franzen, at ”balkaniseringen af fiktionen” efter køn, seksualitet og etnicitet ville få den yngre generation af forfattere til kun at skrive for og om den gruppe, de selv identificerede sig med. Hvor befinder vi os i dag? Har Franzen fået ret i, at der ikke længere skrives ”romaner, der er som storbyer”?

Det er temaet for konferencen ”Identitetspolitik, litteratur og kunstens autonomi”, der er arrangeret af Leander Møller Gøttcke og Adam Paulsen fra Institut for Kulturvidenskaber.

 

 

I tilknytning til konferencen afholdes et forfatterarrangement med deltagelse af Jamal Bendahman, Mathilde Walter Clark, Jens-Martin Eriksen, Maja Lucas og Simon Pasternak. Det foregår d. 19. marts kl. 17-20 på Kunstmuseum Brandts. Det er gratis at deltage, men billet er påkrævet: https://billetto.dk/e/litteratur-og-identitetspolitik-billetter-406797

 

 

SDU - Campusvej 55 - 5230 - Odense M - lund@sdu.dk