Identitetspolitik, litteratur og kunstens autonomi 9.-10. september 2020

Hvad betyder identitetspolitikkens mange grænsedragninger for litteraturens mulighed for at bringe forskellige generationelle, etniske, seksuelle, klassemæssige erfaringer sammen? Allerede i midten af 1990’erne frygtede den amerikanske forfatter Jonathan Franzen, at ”balkaniseringen af fiktionen” efter køn, seksualitet og etnicitet ville få den yngre generation af forfattere til kun at skrive for og om den gruppe, de selv identificerede sig med. Hvor befinder vi os i dag? Har Franzen fået ret i, at der ikke længere skrives ”romaner, der er som storbyer”?

Det er temaet for konferencen ”Identitetspolitik, litteratur og kunstens autonomi”, der er arrangeret af Leander Møller Gøttcke og Adam Paulsen fra Institut for Kulturvidenskaber.

 

 

Også denne gang vil der i forbindelse med konferencen være et debatarrangementet på konferencens første dag med deltagelse af forfatterne Maja Lucas, Mathilde Walter Clark, Simon Pasternak, Jamal Bendahman og Jens-Martin Eriksen. Det finder sted d. 9. september kl. 17-19 på Momentum og vil stadig kræve særskilt tilmelding.

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/i7xy55hmv4