Svendborgprojektet - en sund sjæl i et sundt legeme anno 2018

 

 

Konference den 6. november 2018 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

 

Fedme hos børn følger dem hele livet. Og i den danske folkeskole kæmper i gennemsnit tre til fire børn i hver klasse med fedme. Kan vi gøre noget ved det? Og hvem har ansvaret?

Fede børn bliver også fede voksne... Det er hårde ord, og de kan måske virke stødende, men ikke desto mindre er det fakta. At være fed har store sundhedsmæssige konsekvenser, som ofte fortsætter hele livet. Samtidig påvirker det børnenes trivsel og livskvalitet, deres selvværd og sociale relationer. 

Gennem historien har man haft øje for, at mennesket havde brug for et sundt legeme for at få en sund sjæl. Men der er sket meget siden kaptajn Jespersen dikterede legemsøvelser med arme bøj og arme stræk i radioen for at undgå blødagtighed.  Kroppen er ikke længere noget vi har, men noget vi er.  Børn griber kropsligt ud i verden for at begribe den, og det er en præmis, vi må kende, når vi vil hjælpe dem på vej til at blive livsduelige og relationskompetente mennesker. 

 

Konferencen Svendborgprojektet - en sund sjæl i et sundt legeme anno 2018 tager fat om det hele - fra forskningsresultater om de sundhedsmæssige effekter til kropslig dannelse og inkluderende læringsmiljøer i skole og dagtilbud. Fra Buster Oregon Mortensens trylleri til Ivan Olsens forvandling til Gummi Tarzan.  

 

 

Konferencier: Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør Politiken

 

 

 

Sidste frist for tilmelding er den 26. oktober 2018

 

Svendborgprojektet, Svendborg Kommune, Centrumpladsen 7, 5700 Svendborg - tlf. 62233000