Fremtidens styring af sundhedsvæsnet

Velfærdssamfundet går igennem en markant udvikling i disse år. Der kommer flere ældre, flere kroniske syge og i sundhedsvæsenet stiger udgifterne til medicin og dyre behandlinger fortsat. Samtidig forventer patienterne mere kvalitet, sammenhæng og nærhed i leveringen af sundhedsydelser. Det vil vi i regionerne naturligvis levere! Men hvordan indretter vi et sundhedsvæsen, hvor medarbejderne trives og kan følge med, og hvor patienterne får den kvalitet, nærhed og sammenhæng, som de fortjener?

 

På regionernes økonomi- og styringsseminar (RØST) den 27.-28. februar 2020 i Odense stiller vi de svære spørgsmål:

 

Skal vi prioritere i sundhedsvæsnet – og hvordan? Er den demografiske udvikling en bombe under sundhedsvæsnet, eller bliver vi både ældre og mere sunde? Og hvordan går det egentlig med at få skabt et nært og sammenhængende sundhedsvæsen?

  

Kom på RØST og hør politikere, praktikere og (sundheds)økonomer diskutere disse og andre spørgsmål.

 

Seminaret forløber over to dage. Der vil blandt andet være oplæg om prioritering i sundhed, sund aldring og det demografiske pres. Du kan høre politiske debatter om omstillingen til et nært og sammenhængende sundhedsvæsen. Der vil også være præsentationer af, hvordan regionerne konkret håndterer omstillingen til nærhedsfinansiering og realiserer effektiviseringer for flere hundrede millioner kroner årligt.

 

 

Første dag

Seminarets første dag henvender sig til politikere, embedsmænd og andre, der arbejder med politik, økonomi og styring i sundhedsvæsenet. For eksempel i regioner, på hospitaler, i ministerier, styrelser, fagorganisationer og lignende. Dagen vil bl.a. indeholde politiske debatter og bud fra eksperter og politikere på:

  • Hvordan vi bliver bedre til at prioritere medicin, behandlinger og tiltag i sundhedsvæsenet i krydsfeltet mellem politik, faglighed, økonomi og etik?
  • Hvordan det demografiske pres udfordrer sundhedsvæsenet, og om sund aldring kan bremse det økonomiske pres?
  • Hvilke udfordringer omstillingen til et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen skaber, og hvordan sundhedsvæsenets mange aktører vil bidrage til at løse udfordringerne?

 

Pris første dag: 1.895 kr. – mulighed for tilkøb af middag for 400,00 kr.  

 

 

Anden dag

Seminarets anden dag henvender sig især til personer, som arbejder med økonomi, styring og planlægning på hospitaler, regionshuse og i resten af sundhedsvæsenet. Dagen vil have en mere praktisk vinkel på arbejdet med nye tendenser og tiltag inden for styring og økonomi, hvor fokus er på videndeling og inspiration gennem konkrete cases fra regioner, kommuner og staten. Du kan bl.a. høre om: 

  • Hvordan regionerne anvender data til at prædiktere patienttilstrømningen på hospitalerne
  • Hvordan skabes effektiviseringer gennem digitalisering
  • Hvordan regionerne gennem vagtplanlægning kan påvirke rekruttering og arbejdsmiljø og dermed skabe attraktive arbejdspladser

 

Pris anden dag: 1.695,00 kr.

 

Pris begge dage ekskl. middag: 2.595,00 kr.

Pris begge dage inkl. middag: 2.995,00 kr.

 

Alle priser er ekskl. overnatning.

 

 

Ved spørgsmål angående tilmelding kontakt Cecilia Adelborg-Beck, telefon 9116 6080, email cab@regioner.dk eller Louise Lauesgaard, telefon 2585 2591, email lla@regioner.dk

Danske Regioner - Dampfærgevej 22 - 2100 København Ø - T 3529 8127 - cab@regioner.dk