Bliv klædt på til udligningsreformen

 

 

Forhandlingerne om den kommende udligningsreform trækker langt større opmærksomhed i pressen end nogensinde før. Henvendelserne vil være mange og der vil være gode muligheder for at ”sælge” historier med den rette substans ind.

 

Fejl og mangler i det nuværende udligningssystem hober sig op, og kommunerne befinder sig i øjeblikket i en af de mest turbulente perioder nogensinde netop på grund af den manglende udligningsreform og de mange jokere i forbindelse med kompensationer og særlige tilskud.

 

Derfor er det vigtigt at være klædt godt på og være helt skarp på, hvad forhandlingerne og resultaterne vil betyde for netop jeres kommune. Når medierne ringer er det afgørende at have tilstrækkelig dybde til at få jeres budskab bedst muligt ud og få det vigtigste frem i den offentlige debat.

 

Mange spørgsmål presser sig på: Hvordan vil Danmark se ud uden udligning? Hvilke absurditeter ligger gemt i systemet? Hvorfor får en ændring et sted betydning helt andre steder? Hvordan får man et retfærdigt system? Overlever det kommunale selvstyre? Hvordan fungerer de enkelte socioøkonomiske parametre? Hvorfor er der både landsudligning og hovedstadsudligning? Hvorfor behandles to ellers lige stillede kommuner forskelligt alt efter deres geografiske beliggenhed? Hvilke ændringer ligger lige til højrebenet? Og hvilke vil kræve lange overgangsperioder? osv. osv.

 

Alt dette og meget mere vil du få styr på undervejs på kurset. 

 

På kursusdagen får du:

Indsigt i den aktuelle politiske situation.

Fingeren på pulsen hvad angår de største udfordringer i den kommende udligningsreform.

Evnen til at spotte den gode historie.

Kendskab til kommunernes finansiering – ikke alene kommunernes skatteindtægter og udligning men også beskæftigelsestilksud, finansieringstilskud, bloktilskud osv.

Forståelse af systemets styrker og absurditeter.

Viden om og indblik i hvor du finder den rigtige statistik til belysning af de forskellige problemstillinger.

Et skarpt bud på, hvad der er vigtigt for netop din kommune.

Et nøgternt blik for den journalistiske vinkel på egne og andres historier samt redskaber til og forståelse for, hvordan du kan ”læse” de ændringer, der kommer og forstå, hvilke konsekvenser de adstedkommer.

 

Tid og sted:

Comwell Kongebrogaarden, Middelfart, mandag d. 6. januar 2020 kl. 9.30-17.00.

 

 

Kursusledelse:

Arne Ullum, NB-Økonomi

 

Kontakt for mere information:

Lisbeth Grænge Hansen, Økonomisk Politisk Netværk

30161097

 

Pris 2.395 kr. ekskl. moms. (kun for kommuner, som abonnerer på NB-Økonomi)

 

Max 25 deltagere – først til mølle-princippet.

 

NB-Økonomi - Østerbrogade 142, 4 th. - 2100 - København Ø - 23243736 - lars@nielsennetwork.dk