Psykisk Førstehjælp og Debriefing

Kurset afholdes den 19. september 2019 hos Niras i Kolding.


Formålet med dette kursus er at klæde deltagerne på til at håndtere følelsesmæssige belastninger, såsom vold og trusler, i jobbet i svømmehallen.


På kurset vil en psykolog komme ind på, hvornår og hvordan arbejdet i en svømmehal kan blive følelsesmæssigt belastende, heriblandt i forbindelse med trusler om vold og traumatiske hændelser.

 

Kurset præsenterer deltagerne for konkrete redskaber til at håndtere trusler om vold og chikane før, under og efter, at de opstår. Kurset lærer dig både at passe på dig selv og at give opbakning til dine kollegaer.


Kurset vil desuden omhandle psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser. Her vil en psykolog gennemgå timingen og effekten af psykisk førstehjælp, og vi gennemgår en plan for, hvorledes psykisk førstehjælp bør gribes an i svømmehallen.


Ligeledes gennemgås debriefing efter ulykken. Igen gives eksempel på, hvorledes debriefingen bør foregå, og der gennemføres praktiske øvelser, så man er bedre klædt på til at videreformidle dette.


Kurset er målrettet livredderpersonalet og svømmehalslederne, som savner en målrettet opfølgning på et ulykkestilfælde og metoder til at håndtere og bearbejde konsekvenserne for de involverede..

 

Tilmeldingsfristen er den 2. september 2019.

 

Aqua Akademiet - Toldboden 3, 2 sal D- 18, 8800 Viborg - 43524353 - kontakt@svommebad.dk - www.svommebad.dk