Beskrivelse

Udskudt indtil videre, da Uddannelses- og Forskningsministeriet har aflyst Forskningens Døgn 2020.

 

Vi er glade for at du synes, at gymnasiedysten ”Regn lyden ud” lyder spændende, og at du overvejer at deltage med én eller flere klasser i løbet af Forskningens Døgn. Ved at tilmelde dig (klik i bjælken ovenfor), sikrer du dig, at du bliver opdateret og kan deltage. Tilmelding er helt uforpligtende. Du kan tilmelde dig helt frem til 20. april. Og der er ikke deltagerbegrænsning.

 

Hvad går det ud på?

I løbet af dagene 20. – 23. april vil DTU give dig og dine elever et fagligt og underholdende indblik i lyds grundlæggende egenskaber: Der er fokus på bølgelængde, frekvens, udbredelsesfart og fysiske egenskaber ved lyd. Vi kommer til at diskutere lyd som bølger, og vi viser, hvordan man kan forstå lyd ved at kigge på lydens energi ved forskellige frekvenser. Vi ser også på, hvordan energien varierer i tid, og finder ud af, hvordan vi kan forstå forskellige lydes egenskaber ved at forstå spektrogrammet. Sidst men ikke mindst får eleverne et crash-course i at bruge kunstig intelligens til at forstå lyd som data, og en introduktion til at arbejde med neurale netværk.

 

Det hele munder ud i en holdkonkurrence, der indeholder videnskabeligt feltarbejde og teamwork, og hvor forståelse af lyd sammen med evnen til at arbejde med neurale netværk bliver afgørende for, hvilket hold der løber af med sejren i en landsdækkende quiz med attraktive præmier til eleverne på det vindende hold. Rent praktisk skal eleverne ud og opsamle lyd og lære at analysere spektrogrammer.

 

Regn Lyden Ud er koblet op på projektet Lyden af Danmark, som har til formål at kortlægge det danske lydlandskab. Det er du og dine elever en del af, når I optager lyde under forløbet her. Læs mere her: https://lyden-af.dk/.

 

Hvem kan deltage?

Rent fagligt passer gymnasiedysten primært til elever med fysik C.

 

Hvor mange lektioner skal jeg sætte af?

For at I kan være med i gymnasiedysten Regn Lyden Ud skal du regne med at sætte flg. tid af:

  • 1-2 lektioner mandag, tirsdag eller onsdag. Her skal eleverne arbejde med undervisningsmaterialet, inddeles i grupper på 2-3 elever og forberede den afsluttende quiz. Hvis du kun har en enkelt lektion til rådighed, skal det helst være mandag, så eleverne kan arbejde videre derhjemme.
  • 2 lektioner torsdag – tidspunktet er fastlagt til kl. 10 – 12.

 

 

AKM - Anker Engelunds Vej 101 - 2800 - Kgs. Lyngby - 51419733 - cchr@adm.dtu.dk