Sikkerhed i IoT og smart city-løsninger: Håndbog til at få styr på sikkerhed

Hvordan får du styr på privacy og cybersikkerhed i smart city projekter? Hvilke krav bør du stille til leverandører? Og hvilke krav skal du som leverandør være opmærksom på for at levere et sikkert projekt?

 

I dette formiddagsmøde du få indsigt og konkrete råd om hvordan du håndterer sikkerhed i smart city projekter. Det kan være projekter med sensorer (LoRAWAN, NB-IoT, Sigfox), kameraer eller andre systemer i det offentlige rum. Mødet er for kommuner, virksomheder og andre organisationer, der arbejder med smart city projekter og ønsker at sikre dem.

 

Smart City Cybersecurity Lab og DTU er ved at udarbejde en håndbog til, hvordan du kan håndtere sikkerhed i smart city projekter. På mødet vil vi præsentere de resultaterne og du kan give feedback til yderligere viden der vil hjælpe din organisation med at håndtere sikkerhed. Håndbogen indeholder indsigt i smart city projekter, en tjekliste til sikkerhed, værktøjer du kan bruge og konkrete cases fra kommuner.

 

Program

8.30-9.00 Kaffe og registrering
9.00-9.10 Velkommen ved Marie Danneskiold-Samsøe, Digitaliseringschef, Vallensbæk Kommune
9.10-10.00 Håndbog i cybersikkerhed: Tjekliste og gode råd om sikkerhed til dit smart city projekt. V/ Christian D. Jensen, DTU Compute Sektion for Cybersikkerhed og Sam Afzal-Houshmand, DTU Compute/Hackerlab
10.00-10.10 Pause
10.10-11.00 Smart City Cases om sikkerhed: Hvordan håndterer jeg sikkerhed i vores smart city projekter?
- Diskussion om anvendelse og konkrete cases. Medbring gerne dine egne cases for at sparre med de andre deltagere og håndbogens forfattere.

 

Tid: Tirsdag den 17. september 2019 kl. 9.00-11.00
Sted: DTU, Bygning 202 (Biosfæren), Rum 1005, Lyngby Campus. Henrik Dams Allé.
Målgruppe: Kommuner, forsyningsselskaber, virksomheder, universiteter og andre organisationer, der arbejder med smart cities løsninger og har interesse for cybersikkerhed.
Pris: Gratis, men tilmelding nødvendig. Bemærk begrænset antal pladser
Arrangører: Smart City Cybersecurity Lab i samarbejde med Smart City Cluster Denmark, Gate21, IDA og Region Hovedstaden.

 

Smart City Cybersecurity Lab (SCL) er et tværgående samarbejde med det formål at fremme sikkerhed og privatlivsbeskyttelse i Smart city-løsninger med Vallensbæk, Albertslund, Ballerup, Banedanmark, DTU, Frederiksberg, Gate21, IDA og Region H som partnerkredsen bag.

AIS - Anker Engelunds Vej 1 - 2800 - Kgs. Lyngby - 45257818 - mtpi@adm.dtu.dk